Prečo laserová epilácia ?

Každý poznáme ten pocit po čerstvom oholení žiletkou. Hebkosť je úžasná, ale trvá krátko. Už po pár hodinách sa začnú ukazovať prvé nepríjemnosti spojené s holením. Podráždená pokožka, začervenanie, krvácanie a niekedy aj alergická reakcia vo forme svrbenia a začervenaných pupienkov, ktoré nie sú veľmi lichotivé.

“A čo tak depilačné krémy?” Z našej skúsenosti efekt vydrží o niečo dlhšie ako oholenie žiletkou, bohužiaľ chemikálie obsiahnuté v týchto krémoch nie sú ideálnou voľbou pre citlivú pokožku. Takisto samotné mechanické odstraňovanie krému špachtličkou po danej dobe pôsobenia výrobcom, nie je najvhodnejšie pre citlivú pleť a oblasť bikín.

“Dobre teda, vyskúšam depiláciu voskom”, poviete si. Pri tejto metóde vydrží hebkosť pokožky o niečo dlhšie – konkrétne pár týždňov. Ani vo sne by vás nenapadlo, že táto metóda prináša nepríjemnosti vo forme zarastených chĺpkov ktoré sa ďalej zapaľujú a môžu vzniknúť i jazvy či oigmentácie. A to nehovoríme o bolesti, ktorej sa pri depilácií nevyhneme.

Laserová epilácia určite nie je najlacnejšou metódou odstraňovania chĺpkov, no zaručí vám neprítomnosť spomenutých vedľajších indikácii. Ak pre vás budget nie je problém, po epilácii Laserom bude vaša pokožka hladká, bez zarastených chĺpkov, bez zapálených korienkov.

Podelíme sa s Vami o skúsenosť Janky z Martina, ktorá navštívila salón Nudo pred pár mesiacmi. 

“Najskôr som tomu neverila, dokonca som mala obavy, že bude odstránenie chĺpkov bolestivé. Na moje prekvapenie som si všimla už po prvom ošetrení ako sa mi chĺpky výrazne zredukovali, zjemnili sa, zbledli a zastavil sa ich rast”. 

Na zredukovanie ochlpenia diódovým  laserom je však potrebných viacero sedení. Vlasový folikul musí byť zasiahnutý laserovým lúčom vo všetkých 3 fázach rastu. Neverte sľubom estetických kliník kde prízvukujú trvalé odstránenie chĺpkov už po 3 sedeniach. Každý človek je individuálny, tým pádom môže byť výsledný efekt dosiahnutý po 8-12 sedeniach. 


Skúsení laseroví odborníci by nemali nikdy dopredu sľubovať výsledky, pokiaľ dokonale nepoznajú zdravotný stav klientov. Toto je dosiahnuteľné jedine profesionalitou vyškolených pracovníkov salónu na základe konzultácie, bez ktorej by sa zákrok nemal vykonávať. Ak máte pocit že na vás personál nemá čas, nie sú ochotní odpovedať na vaše otázky, alebo naopak na vás tlačí, mali by ste sa zveriť do rúk niekomu inému.


Previous
Previous

Ako sa správne starať o pleť po lete?